Verstuur je webshop pakketten in een aantrekkelijke verpakking

De verpakking van je webshop pakketje is het eerste wat je klant ziet als hij of zij iets van je bestelt. Of je nu sieraden, kleding of boeken verkoopt, de uitstraling van de verpakking eromheen is dus belangrijk. Daarom is het eigenlijk zonde deze in een simpele doos te verzenden. Er zijn zoveel mogelijkheden! Je kan bijvoorbeeld de verpakking laten bedrukken met je bedrijfslogo of in vrolijke kleuren of je zorgt voor een goed recyclebare verpakking. In dit artikel geven we je wat inspiratie.

Bij ieder pakketje past een doosje

Allereerst is het natuurlijk belangrijk dat je een verpakking uitzoekt die bij je pakket past. Het is niet nodig een klein voorwerp in een grote doos te verpakken. Je kan een paar verschillende maten dozen kopen die je altijd klaar in je magazijn hebt liggen. Daarnaast zijn er voor sommige spullen speciale dozen. Zo heb je bijvoorbeeld speciale verpakkingen voor boeken die je gemakkelijk om het boek heen vouwt. Ook wijndozen of kokerdozen behoren tot de mogelijkheden. Als laatste is het belangrijk na te denken over retourpakketten. In sommige gevallen is het dan wel wenselijk een doos te gebruiken die groter is dan het originele pakket, zodat de klant eventuele retouren van andere bestellingen erbij kan doen.

Bedruk de verpakking

Laat een verrassende indruk achter door je verpakkingsmateriaal te bedrukken! Een mooi printje, een gekke boodschap of gewoon in de beeldstijl van je bedrijf, je kan het helemaal naar eigen hand zetten. Bedrukking in één kleur is bijna altijd goedkoper, maar als je dozen in grote oplage inkoopt is het misschien de moeite waard er wat meer aan uit te geven.

Let op de voorwaarden van de bezorgdienst

Over het algemeen geldt: hoe groter en zwaarder je pakket, hoe duurder het is om te verzenden. Ga je deze verzendkosten (indirect) doorrekenen aan je klant of neem je deze voor eigen rekening? Daarnaast heb je ook de mogelijkheid brievenbuspakketjes te versturen, waarvoor er zelfs speciale doosjes verkocht worden. Dit scheelt in de verzendkosten en is makkelijk voor de ontvanger. Deze hoeft dan namelijk niet thuis te zijn om het pakket te kunnen aannemen. Een ander idee is wellicht de pakketjes die binnen je eigen stad bezorgd worden zelf rond te brengen, bijvoorbeeld op de bakfiets. Zo kan je meteen ook een stukje klantcontact onderhouden!

Kortom, er zijn genoeg opties qua verpakkingsmateriaal om uit te kiezen. Houd in gedachten dat de verpakking een van de eerste dingen is die je klant ziet en dat het een blijvende indruk kan achterlaten!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *